Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Λύση για το πράσινο χαρτί των αδειών;

Λύση για το πράσινο χαρτί των αδειών;


Σε επικοινωνία με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα για το πράσινο χαρτί των αδειών. Από ότι φαίνεται, επίκειται λύση, προς Μάρτιο ή Απρίλιο.

Αφορμή για την επικοινωνία μας με το Υπουργείο στάθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΜΕ:

"Λύση στο πρόβλημα της μετάβασης των Ε.Ι.Χ αυτοκινήτων προς το εξωτερικό. Μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην διενέργεια διαγωνισμού από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την προμήθεια εντύπων αδειών κυκλοφορίας και με σκοπό την διευκόλυνση των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με τα επιβατικά τους αυτοκίνητα, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπέγραψε σχετική απόφαση με την οποία επεκτείνεται η δυνατότητα χορήγησης κανονικού εντύπου άδειας κυκλοφορίας και στα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα."

Μία ανακοίνωση, πολλές ερωτήσεις

Επεκτείνεται η δυνατότητα χορήγησης κανονικού εντύπου άδειας κυκλοφορίας και στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. Μιλάμε για το δυσεύρετο εδώ και 2 χρόνια (από τα μέσα του 2012) πράσινο χαρτί των κανονικών αδειών κυκλοφορίας, το οποίο είναι απαραίτητο για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό.

Αν δεν το γνωρίζατε, όποιος έχει τη γνωστή άδεια-φωτοτυπία με τη σφραγίδα ΔΕΝ μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας. Με αυτή είμαστε νόμιμοι (ίσως καλύτερα νομότυποι) μόνο στη χώρα μας. Από το 2012 μέχρι σήμερα το πράσινο χαρτί αποτελούσε... "προνόμιο" των επαγγελματιών, καθώς ΜΟΝΟ τα οχήματα Δημόσιας Χρήσης (βλέπε φορτηγά) έπαιρναν κανονικές "πράσινες" άδειες οδήγησης, για ευνόητους λόγους.


Ο διαγωνισμός που είχε κάνει πριν από χρόνια το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας είχε πέσει στο κενό (οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το εργοστάσιο που είχε αναλάβει την προμήθεια του Υπουργείου με πράσινο χαρτί... έκλεισε πριν προχωρήσει στην παράδοση της παραγγελίας). Τώρα, η υπογραφή της παραπάνω απόφασης, για επέκταση της δυνατότητας έκδοσης κανονικής άδειας και για Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, έγινε καθώς το Υπουργείο αναμένει λύση στο πρόβλημα με το πράσινο χαρτί μέσα στον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2015.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει απόθεμα πράσινου χαρτιού για περίπου 65.000 νέες άδειες. Όποιος θέλει να ταξιδέψει, μπορεί να ζητήσει από τα ΚΕΠ ή από τις Υποδιευθύνσεις Μεταφορών την έκδοση κανονικής "πράσινης" άδειας, δίχως από ότι ξέρουμε να χρειάζεται να προσκομίσει κάποια βεβαίωση για το ταξίδι που θέλει να κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: